In opdracht van Tsjerk H. Hoekstra heeft Van de Pol Scheepsbetimmering vanaf  de oprichting van het bedrijf in 2005 regelmatig aan de Willem Jacob gewerkt.
    De Willem Jacob is een charterschip dat dagtochten vaart, voornamelijk vanuit Groningen. Het is een varend monument, nog niet volledig in originele staat maar daar wordt wel aan gewerkt.  Binnen is gekozen voor een moderne vormgeving. Een licht en strak interieur als tegenstelling met het traditionele van buiten. Geen lijstwerk, geen bakjes om de patrijspoorten, geen kraalschroten. Maar wel met aandacht voor de functie als gastenverblijf en wel onder keur gebouwd.
    In 2007 is een deel van het ruim van de snel zeilende klipper ingericht. Vanaf de machinekamer tot aan de mastvoet zijn entree, dagverblijf en keuken gerealiseerd. In het voorjaar van 2009 is gewerkt aan de roef. De roef, nog altijd de woning van de schipper, is teruggebracht naar de uiterlijke staat van rond 1890. Houten zijden met een stalen dak en de karaktervolle koekoek tegen het achterschild. Hierdoor werd de lichtinval in het achteronder aanmerkelijk verbeterd. Binnen werden roef en achteronder een modern mini-appartement.
    In het voorjaar van 2011 is het resterende deel van het ruim verder ingetimmerd. Bijzonder is de wegneembare, brandvertragend uitgevoerde wand in het dagverblijf. Hierdoor is het voormalig vrachtruim in zijn geheel bruikbaar voor dagtochten tot 38 personen. Voor groepen tot 25 personen is er ook een apart slaapgedeelte te realiseren.
 
Scheepstimmerwerk en interieur van zeilcharter
Willem Jacob
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
voor meer informatie over de reizen, de wedstrijden bekijk de website van de Willem Jacob